Despre Mine

avatarNumele meu este Costi Sirb.

Am fost dintotdeauna inclinat spre partea tehnica a realitatii, fie ea legata de mecanica, electricitate sau chimie.
Electronica am descoperit-o ca scolar, mergand la cercul de Electronica de la Casa Pionierilor. 🙂
Primii mei tranzistori au fost EFT323, AC180 si ASZ18 iar primul integrat TBA790K.
Imi amintesc ca n-am dormit jumatate de noapte de bucurie cand am reusit sa construiesc pentru prima oara un radio functional, cu un tranzistor si o dioda, pe unde medii.

In liceu fiind (prin 1985) am descoperit primul meu microprocesor (I8080) si am fost de la inceput fascinat de aceasta latura a electronicii.
De atunci pana in prezent, mare parte dintre proiectele pe care le-am realizat au inclus cel putin un microprocesor sau microcontroler.
In mod firesc am invatat si partea de programare. La inceput am lucrat in asamblare (Z80, 8086, 8051 etc.) insa in ultimii ani am folosit preponderent C-ul, cu „urme” de OOP (C++) iar asamblare doar pt. partile critice din punctul de vedere al timpului de procesare.

In „viata reala” lucrez cu si printre developeri software, folosesc in mod curent Java/SQL/JS/CSS/HTML/XML/XSL/etc… imi place, insa pasiunea mea este si ramane electronica. 🙂

De cativa ani am cumparat un CNC si am invatat partea de CAD/CAM necesara. La ora asta nu stiu cum as putea „supravietui” fara masina asta, pana si painea cu unt mi-as unge-o cu CNC-ul.

Singurul hobby care reuseste sa-mi mai acapareze din timpul liber este pescuitul… dar am ajuns cu electronica si acolo, cum se poate vedea din anumite proiecte ale mele… :D.

Site-ul acesta contine/va contine in principal imagini cu o parte din proiectele ultimilor ani, realizate atat pentru uz personal cat si pentru terte persoane/firme, contra cost, ca si Persoana Fizica Autorizata (PFA).
N-am fotografii prea vechi, am deprinderea de a poza ce lucrez doar de ceva ani… dealtfel era si cam incomod pe vremea fotografiilor developate. 🙂
Mi-am propus sa adaug si scurte descrieri ale fiecarui proiect insa asta cere ceva timp… am s-o fac dupa cum apuc.
Daca cineva este interesat de amanunte in ce priveste un proiect anume, il rog sa foloseasca formularul de contact… am sa incerc sa raspund ASAP.

Va doresc numai bine si spor la ceea ce faceti,
Costi